Categorieën

Whisky / Single Malt / Glengoyne 21Y

Glengoyne 21Y - Wines Unlimited
Glengoyne 21Y

Schotland (Highlands / 70 cl / 43% vol)

€ 122,21
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De Glengoyne distilleerderij ligt in een beboste vallei in de zuidelijke hooglanden van Schotland in de buurt van een kleine rivier die uitmondt in het beroemde Loch Lomond. De distilleerderij, die zijn naam ontleent aan "Glen Guin" of "Glen van de Wilde Ganzen", produceert al bijna 200 jaar een bijzondere single malt scotch whisky.  
Glengoyne is een van de weinige distilleerderijen die vandaag de dag in dit deel van Schotland Whisky produceren. Aan het begin van de 19e eeuw waren er ten minste achttien whisky Stills in dit gebied. Maar deze waren net als vele anderen in die tijd, illegaal. Whisky producenten werden gedwongen om illegaal whisky te produceren, als ze niet in staat waren om de zware belastingen te betalen. Door de overheid werd belasting geheven op de productie van sterke drank om de oorlogen tegen Frankrijk te financieren. Smokkel werd orde van de dag en de heuvels en dalen rond Glengoyne vormden een perfecte dekmantel voor deze illegale praktijken.  Pas in 1820 werd een wet aangenomen die de belasting op sterke drank en de kosten van een licentie voor het distilleren verminderde. Dit maakte een einde aan de illegale productie. Het is bekend dat Glengoyne een van de weinige Stills was die een vergunning kreeg in de zuidelijke hooglanden, vanwege de hoge kwaliteit van de whisky die werd geproduceerd.  
Karakteristiek voor Glengoyne Whisky is dat men, in tegenstelling tot vele andere single malt whisky's, enkel warme lucht gebruikt, in plaats van de rook van brandend turf, om de gerst te drogen. Hierdoor komen de andere elementen die zo bepalend zijn voor het karakter van Glengoyne, zoals het water, de gerst, de eik en sherry flavours van de vaten en de zuivere Glengoyne lucht, veel beter tot hun recht. Glengoyne is de traagst gedistilleerde whisky in Schotland. 

Rozijnen en hazelnoten; gedroogde vruchten en rijke specerijen, Christmas cake, honing en rijk fruit - met een lange afdronk vol kaneel. uitsluitend gerijpt in de hand geselecteerde sherry vaten. Perfect na het diner of, eerlijk gezegd, op elk gewenst moment .

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Je moet minstens18 jaar zijn om verder te kunnen gaan.


WINES UNLIMITED is GESLOTEN:
* zondag 21 juli tot en met donderdag 25 juli
* donderdag 15 augustus
* van maandag 9 september tot en met woensdag 18 september