De naam van deze gin is een verwijzing naar Franz Adalbert Maria Prinz von Bayern of kortweg de ‘Duke of Bavaria’. Deze hertog staat aan het hoofd van de Wittelsbach familie die vroeger over de heerschappij van het koninkrijk van Bavaria beschikte. Vandaag de dag beschikt deze man nog steeds over zijn adellijke titel en dit al sinds zijn geboorte in 1933.
Deze 45% sterke drank wordt in München geproduceerd en beschikt over maar liefst 13 verschillende botanicals waaronder: jeneverbessen, koriander, engelwortel, citroenschil, lavendel, gember, oranjebloesems, hop, malt, kaneelschors, veenbessen, karwij en één geheim ingrediënt.
Neus: Geurig en complex, vleugen kardemom, koriander, bessen en dennengeur
Smaak: Floraal en kruidig met een aangename bitterheid. Terug kardemom, koriander op de voorgrond, maar daarnaast ook den, houtschors, licht koffie en chocolade. Complexe gin!
Finish: Complex, doch gebalanceerd
Tonic:
Erasmus bond Dry
Garnish: Takje koriander en limoenzeste