Categorieën

Rode wijn / Spanje / Bodegas Carcelén 100*100

Bodegas Carcelén 100*100

Bodegas Carcelen 100 *100_WInes Unlimited
Bodegas Carcelén 100*100
100% Monastrell
€ 9,55
Prijs per fles
Het aantal wijnpunten dat je voor dit product ontvangt is 9
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Domein:

De wijngaarden en wijnmakerijen Asensio Carcelén, ontstonden aan het einde van de negentiende eeuw. Ze beleefden een grote bloei dankzij D. Juan Carcelén Herrero, die begon met het bottelen van de wijnen. Na hun pensionering nam hun zoon, D. Asensio Carcelén Cutillas, de leiding over en richtte zich op export.
Hun jaarlijkse productie is ongeveer 500.000 kg druiven van hun 300 hectare biologische wijngaarden, waarvan 95% droog geteeld en met de hand geoogst. De belangrijkste variëteit is Monastrell (90%), gevolgd door Syrah en Garnacha Tinta (elk 5%).
Sinds 2006 is de wijnmakerij naast hun wijngaard gevestigd, met nieuwe technologie en processen. Eind 2011 verkregen ze certificeringen voor biologische wijnproductie.

OOGST / VINIFICATIE:

De druiven worden met de hand en laat geoogst. Vervolgens worden ze ontsteeld en in roestvrijstalen tanks geplaatst. Er worden inheemse gisten gebruikt. De maceratie duurt 10 dagen, gevolgd door een gecontroleerde temperatuurfermentatie. Daarna wordt de mostbloem geëxtraheerd. De malolactische fermentatie vindt plaats in betonnen tanks. De wijn wordt gefilterd met kiezelgoer en ondergaat een microfiltratie voor het bottelen.

Omschrijving: 
De wijn heeft heerlijke moerbeiaroma's. Hij is soepel, vlezig en krachtig fruitig, met een verfrissende lijn van tannine en zuur. De smaak is rustiek en eigenzinnig.

foodpairing:
Vleesgerechten:
Gegrild rood vlees – zoals ribeye, entrecote of een biefstuk
Lamsvlees – lamskoteletjes met rozemarijn en knoflook past perfect
Wildgerechten – zoals hert, wild zwijn of eend, zeker als er een fruitige saus bij zit (bv. met bramen of vijgen)
Stoofpotjes:
Spaanse stoof – zoals cordero guisado (lamsstoof met kruiden en groenten)
Runderstoofpot – bijvoorbeeld met tomaat, ui, laurier en rode wijn
Marokkaanse tajine – met gedroogde vruchten, kruidige specerijen (komijn, kaneel)
Kazen:
Hardere kazen – Manchego (liefst curado), oude Comté of Pecorino
Blauwschimmelkaas – zoals Cabrales of Roquefort, in combinatie met vijgen of noten
Overige:
Paddenstoelenrisotto – of andere umami-rijke gerechten
Geroosterde groenten – zoals aubergine, paprika, ui, tomaat (bijvoorbeeld in een ratatouille of op een pizza)
BBQ-gerechten – vooral met rokerige of licht pittige sauzen


 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.


Je moet minstens18 jaar zijn om verder te kunnen gaan.