Categorieën

bloemkoolpuree met gebakken spek en rode ui

  Frederique     10-02-2022  

bloemkoolpuree met gebakken spek en rode ui Het was een regenachtig en koud weekend. En niet enkel binnen in de huiskamer moet het warm en gezellig zijn, maar op zo'n dagen mag er gerust comfortfood op het bord verschijnen. Heerlijke winterkost.  Bloemkoolpurre met gebakken spek en rode ui. De rode ui werd geglaceerd met balsamico-azijn en afgekruid met venkelzaad. Ik geef toe, uitgesproken smaken, zoutige spek. Terug niet zo evident om een gepaste wijn bij te vinden. Smaken verschillen van mens tot mens, van tijdstip tot tijdstip, van situatie tot situatie. Op het moment dat we de maaltijd aan het klaarmaken waren hadden we zin in een fruitige rode wijn. Daarom viel onze keuze op een rode wijn uit de Rhône. Domaine de la  Massane- 'Empreintes rouge'; hoofdaandeel grenach noir en afgekruid met wat zuid-franse Syrah.  Dit wijnhuis hebben we...

Lees meer

Rolletje met zwarte woudham

  Frederique     28-01-2022  

Rolletje met zwarte woudham Het eenvoudigste om een passende wijn bij een gerecht te zoeken is om wijnen te presenteren die uit dezelfde regio/land komen als het gerecht. Denk maar aan Italiaanse wijn bij pasta of pizza, Spaanse wijn bij paella of tapa's,... Maar soms is een gerecht een combinatie van verschillende streken en wordt de keuze iets uitgebreider. Denk maar aan ons rolletje van gedroogde zwarte woudham. De vulling is gemaakt met ricotta, fijn gemalen look, fijn gesnipperde zeste van citroen en rucolla. De 2 hoofdingrediënten komen van 2 verschillende regio's, Duitsland en Italië. In dit geval kun je kiezen uit een Duitse wijn of wijn uit de Elzas, of een wijn uit Italië, met een lichte voorkeur uit het noorden van Italië.  Wij hebben gekozen voor een witte wijn uit Piemonte van het wijnhuis Tenuta La Meridiana: Le...

Lees meer

Aperitiefglaasjes

  Frederique     17-01-2022  

Aperitiefglaasjes Soms moet je het niet ver zoeken. Een 'bubbeltje' is altijd een goed idee als aperitief, zolang deze niet te zoet is. Graag steen we 3 mousserende wijnen voor: Robert de Nola : Een typische cava, gemaakt van de 3 typische druiven: macabeo, Xarel-lo en paradella. Vind je cava te brut, ga dan voor een Italiaanse schuimwijn of prosecco, zoals onze Rocca dei Forti Prosecco Le Cuvée . 100% Glera  WIl je een klassiekere touch, die meer aanleunt aan champagne, maar dn voor een zacht prijsje, ga dan zeker voor onze Cremant d'alsace 'Domaine Schwach 'Blanc Des Blancs' , gemaakt van typische witte druiven uit de Elzas, maar daarnaast gebruiken ze ook wat houtgelagerde Chardonnay!  

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Je moet minstens18 jaar zijn om verder te kunnen gaan.