Categorieën

Fino Sherry Barbadillo

Fino Sherry Barbadillo - Wines Unlimited
Fino Sherry Barbadillo
100% Palomino Fino; droog en strak
€ 7,30
Prijs per stuk
Het aantal wijnpunten dat je voor dit product ontvangt is 7
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Na een verblijf van twintig jaar in Mexico, keerde Don Benigno Barbadillo terug naar de Spaanse kustplaats Sanlúcar de Barrameda in het wijngebied Jerez. In 1821 kocht hij daar samen met Don Manuel López Barbadillo de ‘Bodega del Toro’.
Het huidige Barbadillo is opgezet door Don Benigno. Onder zijn bewind werd Barbadillo het eerste bedrijf dat Manzanilla expoteerde naar Engeland en Amerika. In 1954 werd het bekend als Antonio Baradillo S.A.. Nu, bijna 200 jaar later, is het bedrijf nog steeds voor honderd procent in handen van de familie Barbadillo. De bodegas liggen op diverse plekken in Sanlúcar de Barrameda, rond het kasteel ‘Castillo de San Diego’. Barbadillo is met 500 hectare (75.000 m2) wijngaard en een productie van 35 miljoen liter de grootste bodega van de regio. Met trots introduceerde men de merken “Solear” en “Muyfina” en de eerste witte wijn van Andalucía.

Zodra de vergisting van de Palomino-most is afgelopen, worden de beste en de meest delicate wijnen uitgekozen en versterkt tot 15% met een -op wijn gebaseerde- gedistilleerde drank. Daardoor ontwikkelt zich een flor op de wijn, waardoor de sherry geen contact krijgt met lucht. Zo rijpt de fino voor 3 jaar. Doordat de fino geen contact heeft gekregen met lucht krijgt het zijn typische droog karakter.

FIno wordt graag gedronken met tapa's lichte voorgerechten, koude vis of sushi


 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Je moet minstens18 jaar zijn om verder te kunnen gaan.