Domein
Weingut Keth bevindt zich in Offstein in Rheinhessen en werd in 1972 eigendom van Jakob Keth. Die gaf de leiding van het domein dan weer door aan zijn zoon Georg wiens zoon Matthias nu aan het hoofd staat samen met zijn vrouw Silke. Zij produceren 50% witte en 50% rode wijnen.De familie Keth hecht heel veel belang aan de impact die de wijnbouw op de natuur heeft. Zij experimenteren dan ook volop met nieuwe druivenvariëteiten om zich zo te wapenen in een toekomst waar de klemtoon op duurzaamheid alsmaar sterker wordt. De ontwikkeling van Piwi’s(Pilzwiderstandsfähige Rebsorten) of schimmelbestendige druivenrassen houdt in dat er door kruising, maar zonder genetische manipulatie, nieuwe soorten ontstaan, die resistent zijn tegen tegen bepaalde ziekten ( denk vooral aan echte en valse meeldauw) en waardoor de voor de bodem belastende bestrijdingsmiddelen overbodig worden.
Bedruiving
Voor de wine geeks onder u geven we graag iets meer uitleg over de gebruikte druivenrassen.
Cabernet Blanc: kruising tussen Cabernet Sauvignon en een resistent ras dat op zijn beurt het resultaat is van verschillende kruisingen ( zowel binnen de hybride als binnen de vitis vinifera familie)
Muscaris: kruising tussen Solaris en Muskateller
Phönix: kruising tussen Bacchus & Seyve Villard 12375
Serveertip: Deze wijn is een vlotte doordrinker en combineert daarom zeer goed bij zomerse gerechten zowel bij het aperitief met allerhande hartige tapas, als bij maaltijdsalades met ingrediënten als mozzarella, groene asperges, meloen, hummus, verse groene kruiden, maar ook gerookte vissoorten kunnen erdoor begeleid worden en bepaalde kazen met kruidenkorst. Oosters specerijen vormen tevens een zeer goede match.