Categorieën

Rode wijn / Australië / The Stump Jump 2014

Stump Jump Red - Wines Unlimited
The Stump Jump 2014

62% Grenache - 20% Syrah - 18% Mourvedre

€ 9,90
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

D’Arenberg is opgericht in 1912 door Joseph Osborn en is momenteel uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. De familie Osborn vestigde zich in de heuvels ten noorden van Gloucester en Bellevue, tegenwoordig gekend als de McLaren Vale. Gedurende de jaren verbeterde de kwaliteit van de wijnen en in de jaren 60 sleepten de wijnen talloze prijzen in de wacht. Onder leiding van de huidige wijnmaker Chester Osborn moderniseerde en investeerde het wijnhuis in nieuwe tanks, houten vaten en moderne installaties.Deze inverstering loonden en in 1999 werden ze voor het eerste keer uitgeroepen tot beste wijnmaker van Australië. Dit zou nog eens gebeuren in 2003, 2007, 2009….
De naam ‘Stump Jump’ is een eerbetoon aan de Zuid-Australische uitvinding: de ‘stump jump’ ploeg! Deze werd vooral gebruikt om het land te bewerken in de McLaren Vale en deed in de late 19de eeuw zijn intrede in de rest van de wereld. Zijn vermogen om over boomstronken en knoestige wortels te rijden (jumpen), bespaarde de boer of wijnbouwer veel kostbare tijd en energie.
De etiketten zijn gemaakt als een oogtest. Als je de fles op armlengte houd en je kan het onderste lijntje nog lezen, mag je nog gerust een glas drinken.

De 2012 Stump Jump GSM toont genereuze fruitkarakters vermengd met hartige nuances, subtiele eik en fijn, zanderig tannines.
Grenache is de held, met zijn prachtige rabarber, bosbessen en noties van witte peper. De Shiraz brengt donkerder vruchten, pruimen, venkel samen met een robuustere structuur en tannine structuur die het midden gehemelte invullen. Ten slotte is er de splash van Mourvedre die exotische gedroogde kruiden, lavendel, en jodium toevoegt samen met een zekere elegantie en minerale tannine. De wijn kent een slepende finsh.
Evenwichtige, puur met onderliggende complexiteiten.

Serveertip: rood vlees, wildgerechten zoals hazenrugfilet met lichte wildjus.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Je moet minstens18 jaar zijn om verder te kunnen gaan.